ZF 24

Preturile pietei imobiliare aradene au revenit la nivelul din 2006

25.11.2008, 16:03 17

In Arad, numarul tranzactiilor imobiliare a scazut dramatic in ultimele doua luni. Expertii imobiliari dau vina pe criza financiara mondiala, dar mai ales pe "criza psihologica" care i-a atins deopotriva pe cumparatori si pe bancheri.
Saptamanalul Banateanul a sondat opiniile marilor agentii imobiliare din Arad, dar si ale investitorilor, cu privire la evolutia, sau, dimpotriva, involutia pietei locale. La unison, expertii sunt de acord ca vanzarile de locuinte au scazut mult, iar tranzactii cu terenuri aproape ca nu se mai fac, in ciuda faptului ca preturile merg in jos constant.
"In cazul locuintelor, agentia noastra a constatat o scadere a tranzactiilor cu 15 procente, iar preturile au mers in jos cu o cota similara. Vanzarile sunt chiar mai afectate la apartamentele vechi. In ceea ce priveste terenurile, practic piata este in stagnare, tranzactiile fiind extrem de putine. O cauza este aceea ca investitorii nu mai obtin la fel de usor credite pentru demararea unor proiecte", explica Ovidiu Bodea, asistent manager al Real Investments Arad.

 

Cititi mai mult despre piata imobiliara aradeana in Banateanul


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO