ZF 24

Principesa Margareta Sturdza a incetat din viata

01.12.2009, 18:02 187

Principesa Margareta Sturdza, mama Printului Dimitrie Sturdza, aincetat din viata, luni, la resedinta sa din Franta, conformMediafax.

Margareta Sturdza (nascuta Kavaal), mama printului DimitrieSturdza, descendent al uneia dintre familiile domnitoare romanesti,a incetat din viata, luni, la ora 11.00, la resedinta sa dinParis.

Ea va fi inmormantata vineri, anunta familia.

Sotul Margaretei Sturdza a fost unul din cei doi copii aicuplului Mihai D. Sturdza (nepot al lui Sturdza Voda) si OlgaMavrocordat.

Gheorghe Sturdza si-a facut studiile la Oxford, unde acunoscut-o pe Margareta Kavaal, ei casatorindu-se la Oslo si apoistabilindu-se la Popesti.

In 1948, considerati "dusmani ai poporului", Gheorghe siMargareta Sturdza incearca sa fuga din tara. Mai intai pleacaGheorghe Sturdza "printr-o filiera evreiasca", drumul spre Occidentfacandu-l pe jos. Margareta Sturdza si cei trei baieti ai cupluluiobtin viza de iesire din tara cateva saptamani mai tarziu. S-austabilit mai intai in Norvegia, apoi in Franta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO