ZF 24

Procesul de recrutare al noului board de la CEC Bank s-a oprit

Procesul de recrutare al noului board de la CEC Bank s-a...

Autor: Cristian Hostiuc

27.01.2017, 13:25 2715

Procesul de recrutare al noului Consiliu de Administraţie de la CEC Bank s-a oprit şi nimeni nu ştie dacă va fi reluat sau sub ce formă, a spus Gorge Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri, la ZF Live.

El a menţionat că între Minister Finanţelor Publice, acţionarul CEC Bank şi cel care a iniţiat procesul de recrutare, şi firma Transearch, cea care trebuia să găsească candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al băncii, format din nouă oameni, au existat discuţii, ajungându-se inclusiv la procese.

Începând din 2012, guvernul Ponta a încercat să îl schimbe pe Radu Gheţea din funcţia de preşedinte-director general al CEC Bank, dar nu a avut succes. În vara lui 2015, Ministerul Finanţelor, condus de Eugen Teodorovici, a propus o nouă structură de conducere, inclusiv cu numele celor care să fie noua conducere, dar aceştia nu şi-au înaintat dosarele de aprobare către BNR. Preşedinte-director general era propus Enache Jiru, şeful Trezoreriei Statului.

Între timp, Radu Gheţea, unul dintre cei mai vechi bancheri din România, conduce banca prin prelungire de mandat, acordat de Ministerul Finanţelor. 

Băncile şi instituţiile financiare de stat au fost incluse în celebra ordonanţă 109 de recrutare a unor manageri privaţi la companiile e stat.

Butunoiu, care a recrutat oameni pentru poziţii la stat, spune că tot acest proces este o prostie şi a făcut mai mult rău decât bine. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO