ZF 24

Producătorul de ambalaje DS Smith Packaging investeşte peste 13 milioane de euro în fabrica din Ghimbav, pentru reducerea emisiilor de carbon şi creşterea capacităţii

Producătorul de ambalaje DS Smith Packaging investeşte...

Autor: Roxana Rosu

19.09.2023, 10:52 398

Producătorul de ambalaje DS Smith Packaging investeşte peste 13 milioane de euro în fabrica din Ghimbav,pentru reducerea emisiilor de carbon, lucrările urmând să fie finalizate în acest an.

Investiţia va sprijini înlocuirea materialelor plastice problematice alături de clienţi, va creşte capacitatea de producţie cu peste 20% şi va îmbunătăţi productivitatea. Scopul companiei este să atingă Net Zero emisii de dioxid de carbon până în 2050.

 „Investiţia strategică de 13 milioane de Euro reflectă angajamentul DS Smith de a dezvolta soluţii inovatoare de ambalare pe bază de hârtie pe piaţa din România. Având în vedere că 56% dintre consumatori caută activ să reducă utilizarea plasticului, vom putea să ne susţinem mai bine clienţii în îndeplinirea cerinţelor de sustenabilitate. De asemenea, investiţia va contribui şi mai mult la decarbonizarea operaţiunilor şi la accelerarea soluţiilor circulare, susţinând ambiţia noastră de a dezvolta soluţii de ambalare sustenabile.”, a declarat Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging în Europa de Est.

Modernizările de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% şi vor reduce emisiile de carbon cu 210 tone de CO2 pe an. În plus, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030.

Investiţia va include instalarea unor echipamente care cresc capacitatea de producţie cu peste 20%.

„Suntem încântaţi de investiţia semnificativă care ne îmbunătăţeşte capabilităţile echipamentelor şi capacitatea de producţie. Aceste îmbunătăţiri încurajează echipa noastră să dezvolte modele de ambalaje inovatoare, conferă un control al calităţii îmbunătăţit, pentru minimizarea risipei şi livrează grafică de ultimă generaţie. De asemenea, tehnologiile avansate ne permit să abordăm în mod eficient cerinţele provocatoare de sustenabilitate.”, a spus Christian Schmidt, Director General DS Smith Packaging România.

Divizia din România face parte din Grupul DS Smith, fiind prezentă pe plan local cu 2 fabrici de ambalaje, în Ghimbav şi în Timişoara, 3 puncte de lucru de tip Service Center, în Timişoara, Piteşti şi Bucureşti şi un birou de vânzări în Bucureşti. Cu peste 400 de angajaţi în România, compania deserveşte atât clienţi locali, cât şi internaţionali, din toate sectoarele: industrial, auto, FMCG, comerţ online, fructe şi legume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO