ZF 24

Producătorul de medicamente Biofarm a vândut pentru aproximativ 5 milioane euro un teren situat pe Bulevardul Iancu de Hunedoara 40-42, unde se află în prezent fosta fabrică Industria Chimico-farmaceutică Nr.2. Cumpărătorul va construi un complex rezidenţial

Producătorul de medicamente Biofarm a vândut pentru...

Autor: Roxana Rosu

12.09.2023, 10:12 5865

Producătorul de medicamente Biofarm a vândut pentru aproximativ 5 milioane euro un teren situat pe Bulevardul Iancu de Hunedoara 40-42, unde se află în prezent fosta fabrică Industria Chimico-farmaceutică Nr.2, cumpărătorul fiind firma Iancu de Hunedoara Residence SRL.

Intenţia de vânzare a a fost iniţial anuntată la BVB, la finele lunii august. Biofarm a anunţat atunci că actul de vânzare-cumpărare urmează a fi semnat după aprobarea tranzacţiei de către Adunarea Generala Extraordinara a Acţionarilor.

Tranzacţia a fost intermediată de Crossspoint Real Estate, departamentul de terenuri consultând vânzătorul, iar departamentul rezidenţial reprezentând cumpărătorul.

”Cumpărătorul este unul dintre clienţii cu care ne aflăm constant în legătură, căutând mereu noi oportunităţi de investiţii. Această tranzacţie reprezintă totodată certitudinea continuării unei colaborări de durată, având deja setate premisele unui acord pentru promovarea viitorului ansamblu rezidenţial dezvoltat aici”, a declarat Oana Popescu, Head of Residential Crosspoint Real Estate.

Pe terenul achizitionat va fi construit un ansamblu rezidenţial cu o suprafaţă totală de 6,700 de metri pătraţi construiţi.

Cel mai mare acţionar al Biofarm este SIF Muntenia cu 51,6%. Biofarm are 758 mil. lei capitalizare iar în 2023 acţiunile s-au apreciat cu 25%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO