ZF 24

Producătorul de tevi TenarisSilcotub investeşte 400.000 de lei într-un laborator multifuncţional la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalău, pentru clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalaţii electrice

Producătorul de tevi TenarisSilcotub investeşte 400.000...

Autor: Roxana Rosu

27.10.2023, 16:55 137

Producătorul de tevi TenarisSilcotub investeşte 400.000 de lei într-un laborator multifuncţional la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău, judeţul Sălaj, unde elevii vor putea folosi tehnologia la materiile tehnice şi să învete noţiunile de mecanică şi electrică în siguranţă.

„Continuăm demersurile începute de peste un deceniu de a investi în educaţia tehnică şi dezvoltarea competenţelor practice, acestea fiind parte a strategiei noastre pe termen lung de implicare în comunitate”, a declarat Mihaela Popescu Preşedinte, TenarisSilcotub.

Alături de reprezentanţii companiei, profesorii au fost implicaţi  în întregul demers, de la alegerea funizorilor, a echipamentului, la configurarea sălii şi la partea de training şi utilizare.

Laboratorul deserveşte clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalaţii electrice şi prelucrări pe maşini cu comandă numerică. 

În ultimii zece ani, TenarisSilcotub a investit în 7 laboratoare şi ateliere pentru specializări tehnice în Zalău şi Călăraşi, valoarea totală a acestor proiecte fiind de  peste 4,2 milioane de lei.

Silcotub S.A. este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici şi, din 2004, este parte a grupul Tenaris.  Compania este prezentă în 9 oraşe din România şi operează unităţi de producţie complet integrate, de la colectarea şi pregătirea fierului vechi, la elaborarea oţelului în Călăraşi la realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată mare la Zalău. Compania are şi o fabrică de prăjini de pompare în Câmpina şi un centru de servicii logistice în Ploieşti

Silcotub a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 4,05 miliarde lei şi un profit net de 442 milioane lei, fată de 258 milioane lei în 2021. Compania are 1.791 angajati.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO