Producţia industrială a crescut în martie cu 10,3%, susţinută de industriei prelucrătoare şi furnizarea de energie

11 mai 2017 Autor: Roxana Rosu

Producţia industrială a crescut în martie cu 10,3%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca serie brută, şi cu 8,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Faţă de luna precedentă, producţia a crescut cu 15,3%, ca serie brută,  şi cu 2,6% ca serie ajustată.

În trimestrul I 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 7,3% ca serie brută, respectiv cu 6,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate

Avansul din martie a fost susţinut de creştere industriei prelucrătoare (+11,3%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,9%). Industria extractivă a scăzut cu 4,1%, faţă de martie 2016.

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia a crescut cu 8,2%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+8,5%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,1%). Industria extractivă a scăzut cu 4%.

În trimestrul I 2017, comparativ cu trimestrul I 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 7,3%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+7,9%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,9%). Industria extractivă a scăzut cu 3,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2017, comparativ cu trimestrul I 2016, a crescut cu 6,7%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+6,7%) şi producţiei şi furnizării  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,4%). Industria extractivă a scăzut cu 5,1%.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, productia industriala
, furnizare
, industrie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide