ZF 24

Profi a deschis primul magazin “flexibil” care îşi poate modifica suprafaţa în funcţie de vânzări

Profi a deschis primul magazin “flexibil” care îşi...

Autor: Cristina Roşca

11.06.2014, 15:59 2209

Retailerul Profi, controlat de fondul de investiţii Enterprise Inverstors, a deschis la Sighişoara primul magazin modular, care îşi poate modifica suprafaţa, respectiv poate fi redimensionat în funcţie de rezultate sau de puterea de cumpărare a zonei.

“Noutatea este că această tehnologie ne permite nu doar să construim  magazine aproape oriunde, ci şi să le mărim sau să le micşorăm în funcţie de nevoi într-un timp foarte scurt ”, spune Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.

Astfel, reprezentanţii Profi spun că un magazin amplasat într-o zonă unde numărul clienţilor ajunge să se dovedească insuficient pentru operare profitabilă, nu va mai trebui închis, ci doar redimensionat în concordanţă cu puterea de cumpărare a zonei. De asemenea, dacă vânzările sunt peste aşteptări, magazinul poate fi extins.

“Un magazin modular se construieşte de la zero în două până la patru săptămâni”, adaugă Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al magazinelor PROFI.

Primul magazin modular este amplasat la Sighişoara, pe Str. Rozelor nr.1 a, are o suprafaţă totală de 327mp, cu o suprafaţă de vânzare de  200 mp.

Profi are 227 de magazine şi afaceri de 330 mil. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO