ZF 24

Profit de un miliard de euro din credite toxice. Se întâmplă în Irlanda

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

01.06.2014, 16:06 576

Agenţia Naţională de Administrare a Activelor din Irlanda, înfiinţată în 2009 pentru a curăţa băncile irlandeze de volumul creditele imobiliare toxice rămase în urma crizei, este pe cale să realizeze un profit cumulat de-a lungul celor cinci ani de activitate de un miliard de euro, potrivit unei surse apropiate situaţiei citată de Bloomberg.

Estimarea, dacă va fi confirmată de agenţie, va reprezenta o îmbunătăţire substanţială comparativ cu calculele din luna septembrie a anului trecut când agenţia se aştepta mai degrabă la un rezultat echilibrat decât la profitul de un miliard de euro prevăzut în “scenariul de bază” stabilit în 2010.

“Devine mult mai probabil ca NAMA - Agenţia Naţională de Administrare a Activelor - să-şi atingă obiectivele mult mai repede decât s-ar fi aşteptat cineva atunci când a fost înfiinţată” a spus preşedintele agenţiei Frank Daly. El a afirmat că este mai încrezător ca niciodată că agenţia va face profit, deşi este prea devreme pentru a spune cât.

Guvernul irlandez a înfiinţat NAMA în vederea achiziţionării de credite imobiliare în valoare de 71,2 miliarde de euro de la băncile irlandeze ca parte a măsurilor salvare a sistemului bancar şi a economiei ţării de la colaps.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO