ZF 24

Programul de garantare a creditelor pentru locuinte depinde de cum va fi aplicat si de banci

21.05.2009, 17:28 17

Garantarea creditelor pentru cumpararea primei locuinte, in limită maxima de 60.000 euro, ar putea impulsiona piata imobiliara si a constructiilor, dar rezultatul depinde de modul cum va fi aplicat programul si de reactia bancilor, afirma agentii imobiliari, dezvoltatorii si firmele din constructii, citati de Mediafax.

"Pentru ca masura sa aiba succes va trebui ca bancile sa-si flexibilizeze politica de acordare a creditelor. Trebuie vazut ce opinii vor exprima bancile comerciale relativ la aceasta propunere. Chiar daca Guvernul acorda garantii de rambursare a creditelor, bancile nu vor sa se incurce cu executiile de garantare, ci sa-si asigure un flux constant de capital pe perioada creditului acordat", a declarat, joi, agentiei Mediafax, Radu Zilisteanu, consultant imobiliar.

El a menţionat ca problema la achizitia de locuinţe nu este reprezentata de garantii, ci de veniturile solicitantului.

Despre problemele pe care programul de garantare a creditelor pentru locuinte le-ar putea intalni cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO