ZF 24

Proiect revoluţionar în domeniul medical: Antreprenorul german Ulrich Marseille încearcă să strângă 250 de milioane de euro pentru construirea unor „nave-spitale” care pot fi desfăşurate în zone de criză umanitară

Proiect revoluţionar în domeniul medical: Antreprenorul...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.12.2023, 15:01 77

Antreprenorul german în domeniul sănătăţii Ulrich Marseille încearcă să strângă 250 de milioane de euro (269 de milioane de dolari) pentru a finanţa o nouă companie care construieşte şi operează nave-spital personalizate pentru a oferi ajutor medical de urgenţă în întreaga lume, scrie Bloomberg.

Întreprinderea, Worldwide Hospitals, transformă navele container în spitale modulare plutitoare care pot fi desfăşurate rapid în zonele de coastă, la fel ca cele staţionate în estul Mediteranei pentru a încerca să atenueze criza umanitară din Gaza.

Potrivit lui Marseille, Worldwide Hospitals este primul proiect de acest tip cu scop lucrativ, cea mai mare provocare fiind recuperarea investiţiei iniţiale şi rentabilizarea operaţiunilor medicale. Primele două din cele şapte nave vor fi desfăşurate în largul Sierra Leone şi Camerunului, gratuit, la începutul anului viitor, o acţiune publicitară menită să deschidă calea pentru contracte cu guverne sau organizaţii precum Naţiunile Unite.

Navele sunt dotate cu module asemănătoare unor containere care transportă echipamente medicale necesare unei situaţii de criză similare celei din Gaza. Navele pot funcţiona pe mare, dar principala lor utilizare va fi pe uscat, unde elementele pot fi unite pentru a forma spitale de campanie.

„Principiul este foarte asemănător cu cel al jocurilor Lego", a declarat Marseille într-un interviu acordat la Berlin. „Există într-adevăr o nevoie uriaşă la nivel mondial pentru o astfel de măsură".

Compania, cu sediul în Elveţia, se aşteaptă să atingă pragul de rentabilitate până la sfârşitul anului viitor, potrivit lui Marseille. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO