ZF 24

Radu Georgescu, Gecad: Problema mare e ca lumea nu accepta starea de disperare

Radu Georgescu, Gecad: Problema mare e ca lumea nu accepta starea de disperare
22.09.2009, 15:52 42

Presedintele Gecad afirma ca cea mai mare problema a stariieconomice actuale din Romania este legata de faptul ca oamenii nuaccepta starea de disperare. "Americanii, spre exemplu, in momentulin care au realizat ca exista o problema, au intrat in panica si instare de disperare, dupa care au inceput sa taie in carne vie inmod drastic - concedieri masive, inchideri de linii de business,reduceri mari de costuri", declara Georgescu, citat de BUSINESS Magazin.

Managerul considera ca avantajul SUA in fata altor state este datde faptul ca economia americana a mai trecut printr-o crizaeconomica de mari dimensiuni, ceea ce i-a facut pe americani sa fiemai pregatiti si sa aiba chiar si retete pentru situatii de acestgen. "Noi ne-am obisnuit ca orice s-ar intampla, lucrurile se ducin sus, iar declinul a fost o surpriza de proportii. Oamenii deafaceri nu mai pun acum in discutie cum sa faca sa creasca cu 40%in loc de 20%, ci cauta solutii asa incat sa scada cu 40% in loc de60%."

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO