ZF 24

Radu Gherman, buying director ultra-fresh Carrefour România: Lucrăm cu peste 100 de producători locali pe sectorul de carne şi peşte, iar la legume-fructe avem 620 de fermieri locali

ZF Agriculture Summit 2023

Radu Gherman, buying director ultra-fresh Carrefour...

Autor: Roxana Rosu

30.10.2023, 13:16 95

Carrefour lucrează cu peste 100 de producători locali pe sectorul de carne şi peşte, iar la legume-fructe avem 620 de fermieri locali, care livrează pe o arie de maxim 50 km, a declarat Radu Gherman, buying director ultra-fresh Carrefour România în cadrul conferintei ZF Agriculture Summit 2023.

”Lucrăm cu peste 100 de producători locali pe sectorul de carne şi peşte. Iar la legume fructe avem 620 de fermieri locali, 10 cooperative înfiintate sub conceptul ”Grădina noastră”. România are o sursă putin valorificată de peşte, Marea Neagră, şi avem proiecte şi aici. Produsele româneşti sunt în mijlocul strategiei Carrefour.  Avem cea mai largă selectie de tipuri de carne românească prezente pe raft, pe porc, pui, rata, oaie, etc. Colaborăm cu fermierii pentru planificarea viitoare, suntem un partener constant şi predictibil. Lucrăm cu peste 25 de cooperative, din care 10 create exclusiv de Carrefour. Este nevoie ca fermierii să poată asigura capacitatea necesară retailerilor”.

Ce a mai declarat Radu Gherman:

În România este un potential mare pe panificatie. Noi lucrăm cu peste 150 de brutării locale în retea.

Anul viitor vom avea una dintre cele mai mari fabrici de produse congelate din estul Europei, o modalitate prin care România poate exporta produse în regiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO