ZF 24

RBS, acuzata din nou de risipa: fostul CEO a angajat sportivi vedete sa reprezinte banca cu contracte de 220 mil. euro

15.02.2009, 13:34 23

Grupul financiar Royal Bank of Scotland, salvata de la faliment prin nationalizare, cu un plan in valoare de cateva zeci de miliarde de euro, a angajat vedete sportive prin contracte "risipitoare" pentru a intretine clientii, in cadrul unui contract de evenimente in valoare totala de 200 de milioane de lire sterline (220 mil. euro), scrie The Times.

Fostul CEO al bancii, SIR Fred Goodwin, a acordat contracte vedetelor pe o perioada de cinci ani, cu cateva saptamani inainte de a demisiona, in luna octombrie a anului trecut.

Printre vedetele care au devenit "ambasadori mondiali" ai bancii se numara Zara Phillips, nepoata reginei si participanta la concursurile de echitatie, jucatorul de golf Jack Nicklaus si fostul campion la motociclism Sir Jackie Stewart.

RBS, care a anuntat luna trecuta o pierdere de 28 de miliarde de lire sterline, cea mai mare din istoria financiara a Marii Britanii, a spus ca este obligata sa onoreze contractele semnnate de Goodwin.

"Au fost risipitori inca o data.Aceasta nu pare sa fie o banca care sa face ceva cu moderatie.Trebuie sa-si dea seama acum ca zilele de aur s-au terminat", a declarat parlamentarul John Mann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO