ZF 24

RCI Romania a finantat achizitii auto de 220 mil. euro

14.09.2007, 16:20 32

RCI Romania, societatea financiara a grupului Renault, a finantat in primele opt luni achizitia a peste 29.400 de autovehicule Dacia, Renault si Nissan, prin credit si leasing, cu o valoare totala a contractelor de peste 220 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de intervalul similar din 2006, conform Mediafax.

Finantarile RCI detin o pondere de peste 32% din vanzarile totale ale grupului. Structura portofoliului societatii cuprinde finantarile in sistem credit, derulate prin RCI Finantare Romania in parteneriat cu BRD-Groupe Societe Generale, si finantarile in leasing, derulate prin RCI Leasing Romania.

Compania de leasing a incheiat, in perioada ianuarie-august, 11.900 de contracte, in crestere cu 57% fata de acelasi interval al anului trecut, cota de piata detinuta de finantarile firmei reprezentand aproape 45% din totalul contractelor de leasing realizate in reteaua Dacia, Renault si Nissan.

Societatea este o filiala a Grupului RCI Banque, divizia financiara a grupului Renault, si opereaza in Romania prin intermediul a trei companii, respectiv RCI Leasing Romania IFN pentru leasing financiar, RCI Finantare Romania pentru leasing operational si RCI Broker de Asigurare.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO