ZF 24

Recruiterii: Salariile pentru pozitii de entry-level au scazut cu 10%. Nici nu se pune problema de majorari in 2009

01.02.2009, 18:35 36

Salariile pentru pozitii de entry-level au scazut pana la nivelul pe care il inregistrau la inceputul anului trecut, pe masura ce candidatii devin din ce in ce mai flexibili in ceea ce priveste asteptarile salarial. 

”Oferta salariala medie pentru pozitii new-entry a scazut cu circa 10%. In ceea ce-i priveste pe studenti sau pe absolventii fara experienta, care se angajeaza pe pozitii de office admin sau administrator de baze de date, spre exemplu, salariul net a scazut de la 420 de euro pana la 380 de euro, sau, in alte cazuri, de la 400 la 370 de euro”, explica Mirela Marinescu, recruitment director al grupului APT, care ofera servicii de resurse umane si relatii publice.

Chiar daca scaderea salariilor nu este o regula generala in randul tuturor companiilor, un lucru este cert: situatiile in care oferta salariala este mai mare iese din calcul.
”Am intalnit cateva situatii in care oferta salariala de nivel entry-level era mai mica fata de acum cateva luni. Intr-adevar, se ia in calcul oferirea unor salarii mai mici si in nici intr-un caz nu se poate vorbi despre salarii mai mari decat pana acum”, este de parere Gabriela Serbanica, senior HR consultant la compania de recrutare Adecco Romania, cea mai mare companie de recrutare din lume.

Insa nu numai juniorii sunt afectati de reducerea salariilor, ci chiar si directorii de vanzari, in special cei care vand produse tehnice, veniturile scazand in cazul acestora de la 2.200 la 1.700 de euro. De asemenea, reprezentantii de vanzari, au acum salarii de numai 1.000 de euro, de la 1.200-1.500 de euro, cat aveau anul trecut.

Cititi mai multe in suplimentul Profesii care apare maine impreuna cu Ziarul Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO