ZF 24

Reputaţia Twitter suferă lovitură după lovitură: Utilizatorul care a inventat hashtag-ul a părăsit platforma, spunând că aceasta „merita un tratament mult mai sănătos decât cel primit în ultimele şase luni de activitate”

Reputaţia Twitter suferă lovitură după lovitură:...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.04.2023, 13:29 444

Utilizatorul responsabil pentru utilizarea hashtag-urilor pe Twitter a părăsit platforma, spunând că aceasta a fost gestionată greşit sub conducerea lui Elon Musk, scrie Business Insider.

Chris Messina, care în 2007 a sugerat ca Twitter să înceapă să folosească hashtag-uri pentru a organiza tweet-urile în funcţie de subiect sau eveniment, şi-a luat adio de la site în acest weekend, după ce şi-a pierdut insigna de verificare. Twitter a declarat că va începe să elimine luna aceasta insignele de verificare, utilizatorii care doresc să le păstreze fiind nevoiţi să înceapă să plătească 8 dolari pe lună pentru un abonament Twitter Blue.

„Alegerea mea nu este o consecinţă a pierderii insignei, ci este un rezultat direct al modului în care platforma a fost administrată recent. Twitter merita mult mai multă consideraţie decât a primit în ultimele şase luni", a scris Messina pe Twitter, potrivit The Verge. Contul său este acum privat.

De când Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, în octombrie, personalul companiei a fost concediat în proporţie de 80%, evaluarea sa a scăzut la mai puţin de jumătate din preţul de achiziţie, a suferit mai multe întreruperi care au afectat mii de utilizatori şi a înregistrat un exod al agenţilor de publicitate.

În ceea ce priveşte hashtag-urile, Musk a declarat cu francheţe că nu este un fan al acestora.

Între timp, Messina a ezitat să ofere vreun comentariu agenţiei Insider cu privire la decizia luată.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO