ZF 24

Reuters: Romania, paralizata de criza guvernamentala

23.01.2007, 16:04 15

Guvernul Romaniei este in pragul unui colaps, la numai trei saptamani dupa intrarea in Uniunea Europeana, punand in pericol sperantele tarii de a obtine beneficii rapide in urma aderarii, comenteaza Reuters.
Romania risca izolarea in randul celor 27 de membri ai Uniunii, in cazul in care coalitia de centru aflata la conducere se va destrama iar reformele vor stagna, in special cele referitoare la combaterea coruptiei.

"Intrebarea este daca tara mai este guvernata", a declarat, la Bucuresti, un diplomat al unui stat membru.

Dupa promovarea unor reforme profunde, care au permis aderarea Romaniei la Uniune, presedintele si primul ministru sunt implicati intr-o lupta a ambitiilor care, potrivit analistilor, a condus la un blocaj politic.

Observatorii avertizeaza ca autoritatile de la Bucuresti fac eforturi sa defineasca strategia post-aderare si trebuie sa relanseze reformele in justitie.

"Nu sunt vizionari, improvizeaza. Nu sunt pregatiti sa mearga la Bruxelles si sa negocieze. Strategia post-aderare este intarziata si au nevoie sa decida ce vor", a spus diplomatul citat de Reuters. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO