ZF 24

Revolut include în oferta din România un serviciu eSIM, pentru clientii care călătoresc şi au nevoie de roaming. Preţurile pentru 1GB încep de la 1 euro

Revolut include în oferta din România un serviciu eSIM,...

Autor: Roxana Rosu

25.03.2024, 12:18 7768

Revolut devine una dintre primele bănci din Spaţiul Economic European (SEE) şi prima din România care lansează eSIM, serviciu care poate fi folosit simultan cu SIM-ul fizic de pe telefon şi care permite clienţilor să treacă de la o reţea la alta atunci când au nevoie de roaming. 

Clienţii Revolut din România care deţin telefoane compatibile cu tehnologia eSIM vor putea, din 25 martie, să-şi instaleze pe telefonul mobil acest serviciu, indiferent de tipul de plan deţinut, şi să îşi încarce necesarul de date oriunde călătoresc. 

Preţurile per locaţie pentru 1 GB încep de la 1 euro (5 lei) şi oferta include peste 100 de ţări. Vor fi disponibile mai multe planuri de date, care vor varia de la 1 GB până la 20 GB, iar clienţii vor avea, de asemenea, opţiunea de a alege dintre planuri de date regionale sau globale pentru a acoperi mai multe ţări cu un singur plan.

„La Revolut, valorificăm tehnologia pentru a simplifica viaţa clienţilor noştri, aşa cum o va face şi noul nostru produs, eSIM. Cu acesta, clienţii vor fi conectaţi la datele mobile, eliminând neajunsuri precum preţurile ridicate sau constrângerea de a cumpăra, instala sau gestiona o cartelă SIM fizică. Indiferent dacă vă aflaţi în SUA, Australia sau Egipt, puteţi apela rapid la un plan cu date mobile, cu doar câteva atingeri de ecran şi apoi puteţi partaja instant cu prietenii sau familia cele mai surprinzătoare fotografii de călătorie. Este cu adevărat o schimbare radicală pentru clienţii cărora le place să călătorească“, a declarat Elyas Sadou, director de produs eSIM la Revolut. 

Clienţii Ultra vor putea folosi, ca beneficiu inclus în planul lor, 3GB de date mobile pentru a fi utilizate la nivel global, cu o reîmprospătare continuă în fiecare lună. 

Noul produs este dezvoltat împreună cu partenerul 1Global. 

„Prin acest parteneriat cu Revolut, banca digitală va avea acces la reţeaua mobilă mondială a 1GLOBAL şi la platforma noastră pentru a-şi îmbunătăţi propria infrastructură tehnologică internaţională. 1GLOBAL oferă conectivitate rapidă şi sigură la reţeaua mobilă în peste 160 de ţări din întreaga lume“, a declarat Hakan Koç, fondator şi CEO al 1GLOBAL. 

Fondat în 2022, 1GLOBAL este noul startup al lui Hakan Koç, co-fondator şi fost co-CEO al AUTO1 Group. 1GLOBAL a achiziţionat o serie de active din industria telecomunicaţiilor, în 2006, inclusiv o reţea mobilă globală recunoscută la nivel internaţional, acreditată de GSMA. 1GLOBAL are peste 400 de angajaţi în 12 ţări şi are statutul de MVNO complet reglementat în 9 dintre aceste pieţe, are sediul central la Londra şi un hub de cercetare şi dezvoltare la Lisabona.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO