ZF 24

Revoluţia vehiculelor autonome şi a livrărilor cu drona: Londra, una dintre cele mai mari capitale europene, nu este pregătită momentan pentru adoptarea noilor tehnologii

Revoluţia vehiculelor autonome şi a livrărilor cu...

Autor: Alex Ciutacu

04.03.2018, 11:32 181

Londra nu este pregătită pentru a adopta noile tehnologii din domeniul transporturilor, precum vehicule autonome care nu au nevoie de şofer, sau pentru a utiliza drone în livrările din segmentul de retail, transmit autorităţile locale, potrivit Bloomberg.

În timp ce guvernul Marii Britanii a prezis că tehnologiile denumite CAV (n.r: vehicule autonome şi tehnologii de transport interconectate), vor cutreiera drumurile ţării în 2021, prolemele de infrastructură şi de conectivitate reliefează faptul că Londra nu este pregătită pentru ele decât peste un deceniu, a transmis Comisia municipală de Transporturi în cadrul unui studiu.

„Este foarte multă agitaţie în jurul tehnologiilor CAV şi o dorinţă generală ca acestea să facă parte din sistemul de transport al ţării în viitorul apropiat”, potrivit raportului. „Nu este cazul să se întâmple asta, iar perioada 2030-2040 ar descrie un termen mult mai realist”.

Nivelul de congestie al traficului din Londra reprezintă un risc enorm şi un context nefavorabil pentru testarea unor tehnologii care ar putea bloca arterele principale în cazul unor defecţiuni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO