ZF 24

România, ocolită din nou de un proiect gigant în auto. Land Rover se uită către Slovacia şi Polonia pentru o nouă uzină

Ford a produs anul trecut la Craiova 53.000 de maşini, departe de ţinta asumată la privatizarea uzinei

Ford a produs anul trecut la Craiova 53.000 de maşini, departe de ţinta asumată la privatizarea uzinei

Autor: Bogdan Alecu

28.05.2015, 16:36 26930
Eşecul Ford în a tura motoarele la uzina din Craiova, lipsa infrastructurii şi a perspectivelor în industria auto trimit investitorii către pieţe suprasaturate de producţie de maşini, în timp ce România rămâne cu producţia de componente ieftine şi fără valoare adăugată mare.
 
Slovacia şi Polonia sunt ultimele două ţări ce concurează pentru o nouă uzină auto, decizie ce va fi luată în vara acestui an, potrivit site-ului slovac The Slovak Spectator.
 
Miza o reprezintă o nouă uzină auto care va crea 8.000 de noi locuri de muncă şi o investiţie de mai multe sute de milioane de euro. Site-ul slovac de ştiri estimează că noua uzină ar putea fi construită în zona industrială Nitra, pe un teren de de 400 de hectare amplasat pe autostrada R1 la mai puţin de 150 km de graniţa cu Austria. De asemenea, pe listă mai apar Ungaria, unde s-a mai dus şi Mercedes-Benz din 2008, iar Audi a extins investiţia din Gyor, dar şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO