ZF 24

România poate profita logistic de pe urma conflictului din Ucraina

România poate profita logistic de pe urma conflictului...

Autor: Andrei Cîrchelan

24.04.2014, 20:00 722

Conflictul din Ucraina nu înseamnă numai probleme pentru ţările din regiune, ci poate însemna şi un business suplimentar, pe măsură ce România deţine posibilităţi de a ajunge în Rusia prin portul Constanţa, iar companiile pot construi depozite pe teritoriul nostru, nu pe al vecinilor.

România poate câştiga business în logistică din Ucraina şi Rusia, pe fondul tensiunilor din regiune, în contextul în care producătorii vor să aibă puncte logistice în zone stabile cât mai aproape de pieţele de desfacere. Însă infrastructura de transport deficitară şi birocraţia complicată descurajează investiţiile în centre locale de logistică, au susţinut reprezentanţii companiilor din transporturi şi logistică la prima ediţie a ZF Transport & Logistics Summit, organizat în parteneriat cu Wim Bosman, Havi Logistics şi Opel, cu sprijinul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri Români (UNTRR) şi al Asociaţiei Române de Logistică (ARILOG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO