ZF 24

Romania trebuie sa imprumute 1,6 mld. euro pentru Cernavoda

25.11.2008, 09:32 28

Teodor Chirica, presedintele companiei de proiect care va construi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, este de parere ca ambitia statului roman de a fi majoritar in acest proiect va fi destul de dura cu bugetul companiei Nuclearelectrica, scrie BUSINESS Magazin.
"Din suma de aproape 2 miliarde de euro care revine investitorului majoritar (contributia Nuclearelectrica fiind in acest moment de 51%), compania isi poate permite din fonduri proprii doar 20%", spune Teodor Chirica. Desigur, de restul trebuie contractate credite. La acest capitol, faptul ca ne aflam intr-o perioada complicata a economiei nu ar fiinsa singura problema. Chirica spune ca, din experienta lui, cuvantul "nuclear" nu este cuvantul preferat al creditorilor, mai ales in aceasta perioada, cand banca franceza care a creditat constructia centralei nucleare din Bulgaria are mari probleme cu ecologistii.


Cititi mai multe despre reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO