ZF 24

Românii trebuie să gândească la nivel global dacă vor să pornească o afacere în IT&C

Românii trebuie să gândească la nivel global dacă...

Autor: Ioana Nita

19.04.2014, 09:47 182
Persoanele care vor să înceapă o afacere în domeniul IT&C trebuie să se adreseze prin produsul sau serviciul oferit întregii pieţe de profil din lume, şi nu doar la nivel local, pentru că doar astfel pot obţine venituri mai mari, potrivit antreprenorilor români prezenţi săptămâna trecută la conferinţa ZF Mobilo 2014.
 
„Există businessuri care trebuie să se adreseze local, însă veniturile mari vin dacă te adresezi la nivel global. Nu ne gândim niciodată la piaţa din Ro­­mâ­nia atunci când dezvoltăm o aplicaţie, ci gândim la nivel global.“, a declarat Andrei Lopată, CEO al dezvoltatorului de jocuri Revo Solutions, cu afaceri anuale de circa 2 mil. euro.
 
„Vânzările în România reprezintă sub 0,1% din totalul veniturilor noastre”, a completat el. Revo Solutions dezvoltă jocuri video în special pentru platforma Apple iOS, printre acestea numărându-se Battle Supremacy, Cold War, Storm Raiders şi Rise of Glory. Dezvoltatorul român de jocuri comercializează jocurile în App Store prin intermediul companiei Atypical Games, care a fost înfiinţată în SUA şi este deţinută de Revo Solutions SRL Bu­cu­reşti. Anul trecut, afacerile Atypical Games au atins 2,4 mil. dolari, iar profitul net s-a ridicat la 510.000 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO