ZF 24

Românul care va ţine piept chinezilor pe piaţa cărnii de porc: Pe o piaţă cu deficit de 40% ai loc să creşti

Românul care va ţine piept chinezilor pe piaţa cărnii...

Autor: Gabriel Razi

08.10.2013, 00:08 16
Marin Moraru (67 de ani), fondatorul grupului Marex din Brăila cu afaceri cumulate de 220 de milioane de euro din creşterea porcilor, procesarea cărnii, alcool, producţia de bioetanol şi agricultură, spune că businessul de creştere a porcilor, unde compania concurează cu gigantul Smithfield, va creşte în acest an cu 7,5%.
 
Avansul bugetat vine în condiţiile în care cifra de afaceri a Vegetal Trading (prin care familia Moraru derulează opera­ţiunile agricole şi cele de creştere a por­cinelor) a crescut cu 80% în intervalul 2008-2012 şi a ajuns anul trecut la 113 milioane de euro.
 
„Explicaţia este că în 2009 am majorat cu 50% capacitatea de creştere a porcilor”, a spus Moraru.
 
Anul acesta compania va ajunge la o capacitate de 215.000 de porci, cu 7,5% mai mult decât anul trecut. Cu aceste cifre, afacerea din Brăila a familiei Moraru îşi va consolida locul doi pe piaţa crescătorilor de porci, în spatele gigantului Smithfield, preluat recent de chinezii de la Shuanghui. Smithfield acoperă un sfert din piaţa locală.
 
„Pe o piaţă în care deficitul de carne de porc e de 40%, mai este loc de creştere, astfel că nu poate fi vorba de o concurenţă reală cu Smithfield”, spune Moraru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO