Companii

Poienaru: Comerţul online cu carne şi brânză nu merge

Ştefan Poienaru, fondatorul Agrofam Holding. Mediafax Foto

Ştefan Poienaru, fondatorul Agrofam Holding. Mediafax Foto

Autor: Gabriel Razi

02.10.2013, 21:05 1822

Ştefan Poienaru, fondatorul Agrofam Holding, unul dintre cei mai mari producători agricoli de pe piaţa locală, cu afaceri la nivel de grup de 27 mil. euro, speră să încaseze

3 milioane de lei din vânzare de lapte şi produse lactate bio de la cele 1.000 de capre din ferma sa de lângă Feteşti.

El a obţinut deja autorizaţia pentru 200 de hectare de culturi furajere bio şi în prezent aşteaptă unda verde şi pentru producţia de lactate. În urmă cu doi ani antreprenorul şi-a încercat norocul cu un magazin online de carne şi lactate, dar a renunţat la proiect. „Am abandonat ideea magazinului online pentru că populaţia se orientează în continuare către comerţul tradiţional. Am decis să trecem pe partea de produse bio“, spune Poienaru.

Interesul fermierilor pentru agricultura bio a crescut în ultimii cinci ani, astfel că numărul producătorilor din acest segment s-a majorat de cinci ori şi a ajuns la 15.000 la sfârşitul anului 2012.  Cumulat, antreprenorii din acest segment exploatează 100.000 de hectare arabile, adică 1,2% din total. Puţini dintre jucători fac pasul spre procesarea produselor bio în sistem industrial.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO