Romgaz creşte pe spatele scumpirilor

15 mai 2014 Autor: Roxana Petrescu

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, la care statul deţine 70% din acţiuni, a raportat în primul trimestru un profit net de 608,3 milioane de lei (135 mil. euro), în creştere cu 82,8% faţă de T1 2013.

În ciuda scăderii consumului cu 9% în primul trimestru şi a unor livrări similare de gaze din partea producătorului, rezultatele Romgaz au înregistrat creşteri pe linie, principala ex­plicaţie fiind scumpirile venite ca urmare a implementării calendarului de liberalizare.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

„În primul trimestru al anului 2014 societatea a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 1,45 miliarde lei (321,8 milioane de euro), comparativ cu 1,16 miliarde lei realizată în primul trimestru al anului 2013, rezultând o creştere a cifrei de afaceri de 25,33%“, se arată în raportul trimis miercuri seară bursei.

Potrivit datelor Romgaz, o mie de metri cubi din producţia internă au fost vânduţi anul trecut cu 124 de euro. Pentru a extrage această mie de metri cubi, Romgaz a avut o cheltuială de 51,7 euro. Practic, în 2013, compania vindea gazul din produc­ţia internă cu un „adaos comercial“ de aproape 140%, iar acest adaos va continua să crească pe măsură ce preţul producţiei interne se va alinia conform calendarului de liberalizare, în timp ce costurile înregistrează variaţii mici.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2014

 
Cuvinte cheie:
Romgaz
, medias
, energie
, scumpiri
, gaze naturale
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide