ZF 24

Rompetrol despre criza: Consumul de carburanti ar putea scadea preturile la fel, iar finantarea va fi din ce in ce mai grea

15.10.2008, 22:30 39

Reprezentantii grupului Rompetrol spun ca scaderea valorii barilului de titei pe pietele internationale din cauza crizei si mentinerea acestei tendinte pe o perioada mai indelungata de timp s-ar putea traduce in preturi mai reduse la pompa. Chiar si in aceste conditii, cererea de produse petroliere ar putea sa scada daca starea economiei se va agrava, desi deocamdata nu sunt semnale reale privind o eventuala inrautatire a conditiilor de piata.

"Foarte multe depind de modul in care sectorul bancar local va reactiona la aceasta criza. Daca nu poti obtine finantari, nu te poti dezvolta, deci nu poti sa faci afaceri, lucru care inevitabil se vede in numarul angajatilor si in puterea lor de cumparare", explica Andre Naniche, vicepresedinte al grupului Rompetrol.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce politica va adopta Rompetrol pe piata locala in continuare si ce planuri are compania pe plan international.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO