ZF 24

S-au sucit bancherii. Acum te cauta ei la telefon ca sa-ti dea credite

13.01.2010, 23:05 24

Dupa ce anul trecut, sansele de a lua un credit de nevoipersonale in lei erau foarte mici, atitudinea bancilor fiind deprecautie maxima, in 2010 au ajuns bancherii sa-si sune clientiipentru a le oferi imprumuturi, conform Gandul.

Bancile au inceput anul in forta, sunandu-si clientii vechi sioferindu-le credite de nevoie personale sau carduri de credit, dupace in 2009 creditarea a batut pasul pe loc. Asta fara ca persoanelerespective sa fi cerut un nou imprumut, prin completarea uneisolicitari la sediul institutiei bancare. O asemenea oferta aprimit si Mariana B., mai vechi client al BCR, cu un istoric bun deplata si cu o bonitate suficienta pentru un imprumut in lei.

La sfarsitul anului trecut, ea a primit prin posta o scrisoarede la BCR prin care i se aducea la cunostinta ca poate solicita uncredit de nevoi personale in lei. In urma cu cateva zile, ea a fostcontactata telefonic de un ofiter de credit care o invita la unadin sucursalele BCR pentru prezentarea produsului. Şi UniCreditŢiriac a trecut la abordarea directa a clientilor din portofoliu,carora le ofera carduri de credit. "Abordarea de inceput de an abancilor arata mai multa flexibilitate, e mult mai incurajatoarepentru creditare. Şi nu e vorba numai de oferta unei singure bancisau de o promotie, trendul chiar avand consistenta", a declaratAnca Bidian, directorul brokerului de credite Kiwi Finance. Maimulte despre cum s-a schimbat sectorul bancar dinRomania ca urmare a crizei cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO