ZF 24

Salonul auto de la Detroit se deschide fara Nissan, Porsche, Ferrari sau Land Rover. Vezi galerie FOTO

Salonul auto de la Detroit se deschide fara Nissan, Porsche, Ferrari sau Land Rover
11.01.2009, 15:18 17

In timp ce principalii 3 producatori auto din Detroit, General Motors (GM), Ford si Chrysler se lupta pentru supravietuire, multe companii din industrie intorc spatele celui mai important eveniment auto al anului, Salonul de la Detroit, scrie BBC News.

Nu doar constructorii europeni de lux, Porsche, Ferrari, Land Rover si Rolls Royce vor sta departe anul acesta. Producatorii japonezi Nissan, Mitsubishi si Suzuki s-au retras si ei de la eveniment. Pana si vedeta targului, Chrysler, face pasi inapoi.

"Acestea sunt vremuri foarte dificile pentru Detroit", observa Tom Purves, CEO la Rolls Royce Motor Cars si fostul sef de la BMW. "Toata lumea se uita foarte atent acum la modul in care isi cheltuie bugetul de marketing", mentioneaza Purves.

Pe scurt, nu va asteptati ca editia de anul acesta a salonului sa fie despre masini, noteaza BBC. In schimb, va fi vorba despre strategiile de supravieturie, dupa dezastrul economic care a lovit orasul Detroit in anul 2008.

Salonul auto de la Detroit incepe astazi si se va incheia pe 25 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO