ZF 24

Samsung: Românii s-au învăţat cu criza şi au început să îşi înlocuiască electrocasnicele vechi

Victor Armăşelu, director în cadrul Samsung România

Victor Armăşelu, director în cadrul Samsung România

Autor: Ioana Nita

05.09.2014, 17:39 271

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată se află în prezent în creştere, iar tendinţa urmează să continue în condiţiile în care electronicele şi electrocasnicele achiziţionate înainte de perioada de boom economic, în 2005-2007, au ajuns la momentul în care trebuie înlocuite, iar românii au început să consume din nou, fiind încre­zători în ceea ce priveşte evoluţia economiei, a declarat pentru ZF Victor Armăşelu,  directorul diviziei de consumer electronics din cadrul Samsung România.

El s-a referit în principal la aparatele electrocasnice - frigidere, maşini de spălat, aspi­ratoare, cuptoare cu microunde, aparate de aer condiţionat, precum şi la echipamentele audio-video, acestea fiind cele două segmente de care se ocupă în cadrul subsidiarei locale a producătorului sud-coreean de electronice. „Evoluţia explozivă a bunurilor de larg consum şi în special a electrocasnicelor a fost asociată cu perioada precriză, 2005-2006, când lumea cumpăra oricum şi oricât cu credit cu buletinul. Toate acele obiecte cumpărate atunci - 2005, 2006, 2007, au cam ajuns acum la scadenţă, având în vedere că timpul mediu de utilizare a unui aparat electrocasnic sau electronic este în general între 7 şi 10 ani“, a precizat Armăşelu, adăugând că piaţa de consumer electronics este influenţată de condiţiile generale economice la fel ca orice altă piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO