ZF 24

Sanofi pune capăt programului de dezvoltare clinică a unui medicament împotriva cancerului după ce acesta a eşuat într-un stadiu avansat de testare

Sanofi pune capăt programului de dezvoltare clinică a...

Autor: Andrei Şerbănescu

21.12.2023, 16:02 121

Sanofi a anunţat că va încheia un program de dezvoltare clinică pentru medicamentul tusamitamab ravtansine, după ce un studiu în stadiu avansat, efectuat pe pacienţi cu cancer pulmonar, nu şi-a atins obiectivul principal, potrivit Bloomberg.

Compania farmaceutică franceză a precizat că decizia a fost luată după ce un comitet independent de monitorizare a datelor a constatat că tusamitamab ravtansine nu şi-a putut atinge obiectivul principal. Studiul a avut obiective primare duble de supravieţuire fără progresie a bolii şi de supravieţuire generală.

În timp ce timpul de supravieţuire al pacienţilor a fost îmbunătăţit, decizia privind studiul s-a bazat pe lipsa îmbunătăţirii supravieţuirii fără progresie a bolii, a declarat joi Sanofi.

Tusamitamab ravtansine a avut un profil de siguranţă similar cu cel prezentat anterior, a precizat compania.

Sanofi a precizat că va continua să exploreze potenţialul conjugatelor medicamentoase pe bază de anticorpi cu tusamitamab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO