ZF 24

Se contureaza anotimpul rechemarilor: Honda recheama inca 440.000 de masini cu probleme la sistemele de airbag. Modelele de pe piata europeana nu sunt afectate

10.02.2010, 16:25 32

Grupul auto nipon Honda a anuntat ca va rechema inca 440.000 deautovehicule pentru a remedia probleme ale sistemului de airbaguri,iar totalul masinilor chemate in service pentru astfel dedefectiuni a ajuns la 950.000 de unitati, informeaza Reuters.

Conform companiei de PR a importatorului Honda Trading Romania,Infinit PR, modelele care vor fi rechemate sunt doar cele de pepiata americana, piata europeana nefiind afectata de acestprogram.

Constructorul, al doilea ca marime din Japonia, a lansatprogramul de rechemare a autovehiculelor dupa ce probleme alesistemului de airbaguri au fost legate de decesul unei persoane siranirea altor 11 in SUA.

Anuntul Honda vine intr-un moment dificil pentru industria automondiala, in care companile incearca sa atraga clienti dupadeclinul accentuat al pietei in 2009.

Toyota, cel mai mare grup auto la nivel mondial, se confrunta cuun val de critici privind probleme legate de sigurantaautovehiculelor produse si modul de abordare a acestora.

Conducerea Toyota a anuntat, marti, ca a extins un program derechemari care viza 8,1 milioane de unitati, pentru a include peste400.000 de autovehicule hibrid Prius si aproximativ 7.300 de modeleCamrys. De asemenea, in SUA au aparut tot mai multe reclamatiilegate de sistemul de directie al autoturismelor Corolla, acestemodele fiind pe locul doi in topul vanzarilor de pe piataamericana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO