ZF 24

Seful ARB asigura oficialii de la Bucuresti ca bancile reduc dobanzile

05.06.2009, 19:42 18

Presedintele si alte persoane importante in stat vor constata foarte curand ca bancile fac ceea ce trebuie si reduc dobanzile la depozite, iar apoi va urma si scaderea ratelor la imprumuturi si relansarea creditarii, a declarat pentru Mediafax presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea.

"Suntem pe o directie corecta si, foarte curand, si presedintele si alte persoane importante in stat vor constata ca bancile fac ceea ce trebuie si reduc dobanzile la depozite, apoi va urma scaderea ratelor la imprumuturi si relansarea creditarii", a declarat pentru presedintele ARB.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca bancile nu vor mai avea un sustinator in persoana sa pana cand acestea nu vor relua creditarea si nu vor cobori "batjocura din zona dobanzilor".

Ghetea a afirmat ca dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis sa reduca dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 9,5%, si sa coboare la zero rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta cu scadenta reziduala mai mare de doi ani s-a observat o reducere a dobanzilor la depozite. Despre declaratiile sefului ARB cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO