ZF 24

Semne bune in imobiliare? Un nou contract de inchiriere pe segmentul logistic

Semne bune in imobiliare? Un nou contract de inchiriere pe segmentul logistic
08.03.2010, 17:13 127

Cu cateva contracte de inchiriere semnate, inceputul de an afost bun pentru tranzactiile cu spatii industriale, logistice si debirouri. Vremurile bune din 2007 si 2008 sunt inca departe, darnici nu se mai poate spune ca piata e in letargie, scrie BUSINESS Magazin.

Compania Golden Food, activa in segmentul productiei desnacksuri, a inchiriat 6.000 de metri patrati in MillenniumLogistic Park, in sud-estul Capitalei, singurul proiect logisticdin tara care se construieste fara a avea insa toata suprafatainchiriata. Scaderea suprafetelor inchiriate la aproape jumatatefata de 2008, dar si faptul ca aproape toate proiectele mari auspatii disponibile i-au determinat pe dezvoltatori sa nu maiconstruiasca "speculativ", adica sa nu mai inceapa dezvoltarea faraa avea inchiriata o proportie semnificativa din spatiu, daca nuchiar intreg proiectul.

Asa a fost planul, a fost un business gandit dinainte de criza,am obtinut finantarea si in noiembrie am inceput constructia",spune Camelia Nemteanu, director administrativ si de marketing aldezvoltatorului. Tranzactia cu Golden Food, semnata acumaproximativ trei saptamani, are ca obiect jumatate din suprafataprimei faze a proiectului, care va fi livrata in iunie.

Cititi mai multe despre segmentul logistic, cel mai legat dinsegmentele imobiliare de mersul general al economiei,pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO