ZF 24

Skin estimeaza vanzari de cateva mii de unitati pentru D-SLR-ul Nikon D5000

Skin estimeaza vanzari de cateva mii de unitati pentru D-SLR-ul Nikon D5000
14.04.2009, 18:08 25

Compania Skin, importatorul oficial Nikon in Romania, estimeaza ca va vinde in acest an cateva mii de unitati ale aparatului foto D-SLR Nikon D5000, lansat astazi pe piata de compania japoneza, si care are un pret de 3.399 lei (TVA inclusa) pentru kitul care include camera foto si un obiectiv Nikkor 18-55 VR.
Noul D-SLR de la Nikon nu inlocuieste un alt aparat din gama producatorului japonez si se situeaza in linia de produse intre aparatele D60 si D90, conform reprezentantilor Skin.

“D5000 include senzorul folosit anterior pe camere precum D90”, a spus Radu Niculescu, brand manager Nikon al Skin. El a precizat ca aparatul este primul D-SLR al Nikon care include un monitor LCD cu unghi variabil.
Nikon D5000 este dotat cu functia D-Movie de inregistrare video in format HD, similara celei care se regaseste la Nikon D90. Clipurile video pot avea o lungime de cel mult 5 minute, limitarea fiind impusa pentru ca aparatul sa nu fie taxat la fel ca o camera video.

Aparatul foto ofera patru tipuri de contrast AF (zona extinsa, zona normala, detectare chip si urmarire subiect nou) pentru a facilita cat mai mult realizarea imaginilor. D5000 are 19 moduri prestabilite de fotografiere, care le permit si utilizatorilor nafamiliarizati cu aparatele foto D-SLR sa foloseasca usor camera.
D5000 are un senzor de imagine CMOS de 12,3 megapixeli, sistem de procesare a imaginii EXPEED. Aparatul include si un mecanism de curatare a senzorului de imagine, cu sistem de control al fluxului de aer.

Momentan aparatul este disponibil doar in kitul cu obiectivul 18-55 VR, insa pe viitor ar putea fi realizate si alte kituri, cu alte obiective, in functie de cererile de pe piata, au spus oficialii Skin. Aparatul va putea fi cumparat incepand cu data de 5 mai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO