ZF 24

Sondaj Genesis Property: Aproape 70% dintre tinerii Gen Z şi 73% dintre angajatii din Generatia X spun că au nevoie să lucreze cel puţin 3 zile pe săptămână de la birou pentru a fi productivi şi a colabora eficient cu echipa. Doar jumătate dintre Mileniali simt acelaşi lucru

Sondaj Genesis Property: Aproape 70% dintre tinerii Gen Z...

Autor: Roxana Rosu

18.01.2024, 12:23 255

Aproape 70% dintre angajaţii din Generaţia Z spun că au nevoie de cel puţin 3 zile pe săptămână la birou, iar 62% lucrează deja full time de la birou, potrivit unui sondaj iniţiat de Genesis Property, din 1.208 de respondenţi reprezentând mai multe generaţii, la nivel naţional.

Biroul este mai important pentru Gen Z decât pentru Mileniali, care simt nevoia să lucreze din birou cel puţin 3 zile pe săptămână în proporţie de 56%, în timp ce în cazul Generation X procentul ajunge la 73%.

În prezent, jumătate dintre Mileniali şi 65% dintre angajaţii din Generaţia X lucrează în fiecare zi a săptămânii la birou.

„Stilul de lucru şi de viaţă din ultimii ani a evidenţiat, de fapt, cât de importantă este activitatea la birou, mai ales pentru cei din Gen Z, aflaţi la începutul vieţii profesionale. Pentru ei, experienţele la birou, colaborarea cu echipa şi socializarea sunt importante pentru dezvoltarea şi evoluţia în carieră, contribuind în acelaşi timp la un echilibru sănătos între viaţa la job şi timpul liber”, a spus Marcela Stancu, People Experience Director, Genesis Property.

Peste jumătate dintre angajaţii români care au răspuns la sondaj lucrează deja integral de la birou, 40% subliniind că acest mod de lucru are un impact pozitiv asupra echilibrului dintre viaţa personală şi cea profesională, dar şi asupra relaţiei cu colegii. Principalele motive pentru care angajaţii vor să lucreze cât mai mult la birou este timpul petrecut cu echipa (57%), urmat de întâlnirile în persoană cu clienţii (28%) şi obţinerea de vizibilitate pentru a spori şansele de promovare (16%).

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre revenirea la birou a fost desfăşurat în noiembrie-decembrie 2023, la nivel naţional, prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.208 utilizatori de internet din România. Circa 49% dintre participanţi sunt de sex feminin, iar peste 47% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Dezvoltatorul imobiliar Genesis Property deţine şi administrează YUNITY Park şi West Gate Business District, cu peste 150.000 mp GLA de spaţii de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajaţi. Genesis Property a iniţiat şi IMMUNE Building Standard™, un standard global care certifică rezilienţa clădirilor la ameninţări pentru sănătate.

Genesis Property este dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO