ZF 24

Soros: Este necesar un control international asupra capitalului

Soros: Este necesar un control international asupra capitalului
30.10.2009, 18:25 27

Este necesar un control la nivel international asupra miscarilorde capital, noile reguli ale jocului din sistemul financiar putandduce la formarea unui nou sistem financiar global, a declaratmiliardarul american George Soros, citat de Reuters.

"Acest lucru l-ar putea indeplini un nou acord Bretton Woods", adeclarat Soros. Imediat dupa Al Doilea Razboi Mondial, 730 dedelegati din 44 de tari s-au reunit in Bretton Woods pentru astabili o serie de reguli comerciale si financiare prin care s-aincercat refacerea sistemului economic. In cadrul acestei reuniuniau fost puse bazele Fondului Monetar International si al BanciiInternationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), care acumface parte din Banca Mondiala. "Se va decide cum trebuie tratateinsitutiile financiare care sunt prea mari pentru a intra infaliment si vor fi luate in considerare noi reguli prin care sa fiereglementate fluxurile de capital", a mentionat investitorulamerican.

Soros a adaugat ca se asteapta ca China sa mentina controlulasupra capitalului dar a spus ca China va incerca de asemenea sastabileasca legaturi cu tari bilaterale de clearing cu tari precumBrazilia, denominate in yuani.

Astfel de acorduri ar putea diminua statutul monedei americanede valuta internationala, a spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO