ZF 24

SpaceX bate palma cu T-Mobile: Cele două companii fac echipă pentru a le oferi utilizatorilor servicii de telefonie mobilă prin sateliţii Starlink

SpaceX bate palma cu T-Mobile: Cele două companii fac...

Autor: Andrei Şerbănescu

26.08.2022, 12:00 148

SpaceX şi T-Mobile fac echipă pentru a oferi utilizatorilor de telefonie mobilă servicii de telefonie prin sateliţii Starlink, au anunţat joi companiile, conform Business Insider.

Serviciul va fi deosebit de util în zonele fără acoperire celulară, în special atunci când există o urgenţă, a declarat fondatorul SpaceX, Elon Musk, la un eveniment din Texas.

SpaceX şi T-Mobile au declarat într-un comunicat de presă că noul plan va „oferi o acoperire aproape completă în majoritatea locurilor din SUA – chiar şi în multe dintre cele mai îndepărtate locaţii care anterior erau private de semnal mobil”.

Este de aşteptat ca serviciul să fie lansat anul viitor, T-Mobile folosind spectrul său de bandă medie pentru a crea o nouă reţea, a declarat CEO-ul T-Mobile, Mike Sievert, la acelaşi eveniment. Reţeaua va funcţiona pe majoritatea telefoanelor, serviciul text fiind primul care va fi lansat, a adăugat el.

Musk a făcut anunţul şi pe feedul său de Twitter, spunând că noul serviciu are ca scop „eliminarea zonelor moarte din întreaga lume”. Maşinile Tesla s-ar putea, de asemenea, să se conecteze la noii sateliţi Starlink care pot transmite semnal pentru telefoanele mobile, a spus Musk ca răspuns la întrebările despre această funcţie.

Starlink de la SpaceX a fost creat iniţial pentru a oferi internet de mare viteză persoanelor care locuiesc în zonele rurale cu o acoperire neregulată. Are o bază de utilizatori de peste 400.000 de abonaţi în întreaga lume şi peste 2.800 de sateliţi pe orbită joasă a Pământului.

Joi, preţurile Starlink au scăzut pentru unii utilizatori din Marea Britanie, Mexic, Germania şi Ţările de Jos, potrivit The Verge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO