ZF 24

Specialistii in HR: In 2008, fluctuatia de personal a fost "salbatica". Anul acesta, "turistul de interviuri" se va opri

18.01.2009, 17:12 25

Fluctuatia de personal a fost una din principalele dureri de cap ale directorilor de HR anul trecut. Angajatii se mutau de pe un job pe altul dupa numai sase luni de zile, pentru salarii mai mari sau pentru a promova pe alta pozitie.

“Am putea sa caracterizam fluctuatia de personal din 2008 ca fiind una . In 2009 oamenii vor incerca sa-si securizeze pozitiile in companii. se va opri si se va concentra pe crestere profesionala si stabilizarea jobului. Oamenii eficienti vor fi mult mai vizibili angajatorului, iar vizibilitatea le va aduce si recunoastere”, spune Marian Manolache, directorul general al companiei specializate in servicii de resurse umane, Skill Team.

Este posibil ca anul acesta situatia sa se schimbe, iar mutarile din companii sa se faca cu mai mare greutate, fie din cauza fricii de a nu pierde locul de munca ori pentru ca angajatorii deja nu mai iau in seama pretentiile prea mari ale candidatilor.


Cititi in Profesii care erau domeniile cele mai afectate de fluctuatia de personal in 2008 si ce se va intampla in acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO