ZF 24

Spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a stabilit un parteneriat cu Grupul Medical Nord, fondat de medicul Ovidiu Palea, prin care pacientii români pot accesa servicii medicale atât în România, cât şi la Viena

Spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari...

Autor: Roxana Rosu

22.11.2023, 16:19 1001

Spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a stabilit un parteneriat cu Grupul Medical Nord (fostul Provita), fondat de medicul Ovidiu Palea, prin intermediul căruia pacientii români pot accesa servicii medicale, fie în România, fie la Viena.

Pacienţii vor avea un case manager, un specialist în gestionarea cazurilor medicale, care îi va ajuta să identifice şi să acceseze soluţiile medicale necesare şi specialiştii.

„Suntem încântaţi să iniţiem această colaborare cu Grupul Nord şi echipa condusă de Ovidiu Palea. Am găsit aici o echipă cu o energie care se aliniază perfect cu valorile noastre: profesionalism, dedicare şi angajament faţă de pacienţi. Acest parteneriat reprezintă un pas important pe care îl facem pentru a ne consolida serviciile de suport oferite în România. Ne-am propus să aducem expertiza celor mai buni specialişti mai aproape de pacienţi, într-un efort de a le răspunde cât mai eficient nevoilor medicale”, a declarat Thomas Peter Ebm, Managing Director, Wiener Privatklinik.   

Pacientii care doresc o a doua opinie medicală privind diagnosticul primit sau planul de tratament pot obţine consultaţii (online sau în persoană) cu experţi colaboratori ai spitalului Wiener Privatklinik. Anul acesta, 18 medici afiliaţi Wiener Privatklinik au fost clasaţi în top 2% oameni de ştiinţă ai lumii de către Universitatea Stanford.

De asemenea, pacienţii români care necesită tratamente indisponibile în ţară pentru afecţiunile lor au posibilitatea de a accesa soluţii medicale oferite de spitalul din Viena. Un exemplu sunt terapiile de ultimă generaţie pentru afecţiunile oncologice, cum ar fi imunoterapia şi terapiile personalizate ţintite.  

După externare, pacienţii pot efectua monitorizările post-tratament în Romania, în spitalul Nord.

„ Colaborarea internaţională oferă pacienţilor avantajul de a accesa tratamente moderne şi expertiza specialiştilor din străinătate, atunci când este necesar, şi totodată de a primi îngrijiri continue post-tratament, mai aproape de casă. Ne bucurăm să venim în întâmpinarea pacienţilor noştri cu acest sistem integrat de servicii medicale, alături de echipa de la WPK, astfel încât să avem grijă de sănătatea lor în cel mai eficient mod posibil”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Nord.

Grupul Nord deţine un spital multidisciplinary în Bucureşti, două centre de imagistică, două laboratoare de analize medicale şi un centru de instruire în terapia durerii, precum şi o clinică în Suceava.

Compania urmează să îşi extindă operaţiunile din Capitală prin deschiderea spitalului multidisciplinar Nord Pipera, o investiţie ȋn valoare de peste 20 milioane de euro. Spitalul Nord Pipera va avea o suprafaţă de 25.000 mp, opt săli de operaţie, 107 paturi, un centru integrat de Terapia Durerii şi un centru integrat de imagistică, cu Pet-CT, Scintigraf, Mamograf, RX, RMN 3T, CT.

Wiener Privatklinik înregistrează anual peste 12.000 de internări, iar circa 40% dintre acestea sunt pentru pacienţi internaţionali din peste 20 de ţări, în special din Europa Centrală şi de Est. România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali, pacienţii români reprezentând 30% din totalul acestora.

Mai mult de jumătate dintre aceştia se adresează spitalului pentru tratamentele oncologice. Pe locul următor se află intervenţiile chirurgicale complexe, în specialităţile ortopedie-traumatologie, chirurgie generală, chirurgie reconstructivă şi a nervilor periferici, dar şi chirurgie pediatrică.

În România, spitalul Wiener Privatklinik deţine 2 birouri de reprezentanţă, situate în Bucureşti şi Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO