ZF 24

Stancescu, Riff Holding: Cota unica ar putea fi majorata la 18%, iar TVA ar putea ajunge la 22%

30.06.2009, 11:27 28

Cota unica de impozitare, in prezent de 16%, ar putea fi majorata cu 2 puncte procentuale, iar taxa pe valoare adaugata (TVA), in prezent de 19%, ar putea fi de asemenea majorata cu 2-3 puncte procentuale, in contextul in care incasarile la bugetul statului inregitreaza scaderi de peste 10%, afirma Marius Stancescu, presedinte al firmei de consultanta Riff Holding.

"Daca o majorare a cotei unice pana la 18% nu ar afecta semnificativ mediul de afaceri, companiile nu vor suferi foarte mult, o majorare a TVA (suportata in final de consumator - n.r.) ar insemna o scadere a puterii de cumparare", spune Stancescu, precizand ca estimarile facute se bazeaza pe ceea ce se vehiculeaza in discutiile purtate inclusiv cu reprezentanti ai Guvernului, la nivel neoficial.

Cota unica de impozitare ar putea fi inlocuita cu un sistem progresiv de impozitare doar daca dupa alegerile din toamna puterea PSD va creste, spune consultantul.

Cote de impozitare majorate ar putea fi introduse de la 1 ianuarie 2010, in niciun caz de anul acesta, potrivit lui Marius Stancescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO