ZF 24

Start-up-ul TypeLess din Cluj – soluţie pentru extragerea de date din documente: Vrem să ajungem la venituri anuale recurente de 20.000 de euro la final de 2023. Lucrăm în continuare la dezvoltarea soluţiei

Start-up-ul TypeLess din Cluj – soluţie pentru...

Autor: Ioana Niţă

21.09.2023, 17:17 320

Start-up-ul TypeLess, înfiinţat anul trecut în Cluj-Napoca de către Cătălin Crişan, şi-a propus să ajungă la final de 2023 la venituri recurente anuale de 20.000 de euro, dublu faţă de anul trecut, în condiţiile în care şi portofoliul de clienţi este în creştere. În prezent, start-up-ul are patru clienţi din România şi din străinătate, soluţia fiind încă în plină dezvoltare, urmând să treacă de la stadiul de MVP (minimum viable product) la stadiul MMP (minimal marketable product).

“Ne-am propus pentru anul acesta să ajungem la un venit anual recurent de 20.0000 de euro  prin dublarea numărului de clienţi şi creşterea profitabilităţii cu cateva procente. Avem patru companii care au testat soluţia şi care sunt şi clienţii noştri în prezent. Doi dintre ei sunt clienţi încă din primele trei luni de existenţă a TypeLess, adică de mai bine de un an”, a declarat Cătălin Crişan, fondator şi CEO al TypeLess. Având o experienţă de peste zece ani ca data warehouse developer şi business analyst, majoritatea ca freelancer, a ajuns să dezvolte soluţia TypeLess din propria nevoie.

Ce face însă mai exact soluţia TypeLess? Aceasta extrage informaţiile relevante din documente şi le pune la dispoziţia clienţilor sub formă de date digitale, optimizând astfel procesele repetitive de introducere de date. Mai exact, TypeLess identifică şi selectează cele mai importante date din documente fizice sau digitale, folosite apoi pentru a completa câmpuri predefinite în contracte sau sisteme de management de date. Spre exemplu, soluţia poate fi folosită pentru a automatiza extragerea de date din facturi digitale, bonuri sau chitanţe fizice, datele fiind organizate în funcţie de criterii personalizate, validate şi apoi importate cu uşurinţă în orice program de contabilitate. De asemenea, pentru industria de HR, imobiliare sau auto, TypeLess poate fi folosită pentru a scana şi extrage informaţii din cartea de identitate sau paşapoarte şi completarea automată a contractelor de angajare, închiriere sau vânzare.

Principalele industrii vizate pentru atragerea de clienţi sunt HR, contabilitate şi imobiliare, iar pe lângă creşterea businessului în România, Typeless are în plan şi intrarea pe pieţe externe precum Elveţia sau Germania.

Modelul de business al Typeless este “pay-as-you-go”, clienţii plătind în funcţie de numărul de documente scanate (câţiva cenţi per scanare). Pentru volume mari, start-up-ul oferă însă alte planuri tarifare, costurile exacte nefiind însă dezvăluite de fondator.

Până în prezent, start-up-ul s-a dezvoltat prin forţe proprii, neavând momentan la activ nicio rundă de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO