ZF 24

SUA intarzie publicarea testelor de stres ale bancilor de frica consecintelor pe bursa

01.05.2009, 11:33 21

Rezerva Federala Americana (Fed) intarzie publicarea testelor de stres ale celor mai mari 19 institutii financiare din tara, pentru ca executivii sa dezbata primele concluzii cu examinatorii, potrivit unor oficiali guvernamentali, citati de Bloomberg.

Rezultatele, programate initial spre publicare pe data de 4 mai, vor fi anuntate cu o saptamana mai tarziu, au spus sursele. Autoritatile si directorii de banci sunt ingrijorati in privinta efectelor pe care le vor avea rezultatele testelor asupra cotatiilor bursiere ale bancilor mai vulnerabile.

Printre institutiile financiare testate se numara Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, GMAC, MetLife si creditorii regionali Fifth Third Bancorp si Regions Financial. Bancile incluse in programul de testare detin doua treimi din active si mai bine de jumatate din portofoliul de credite din sistemul bancar american, potrivit unui studiu Fed publicat pe data de 24 aprilie.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO