Sub management privat, Tarom continuă pe pierderi, dar se încadrează în ţinta bugetată

11 iun 2014 Autor: Mirabela Tiron

Compania aeriană de stat Tarom, aflată sub management privat, a finalizat anul trecut cu pierderi nete de 130 de milioane de lei (circa 30 de milioane de euro), mai mici cu 100 de milioane de lei (22 mil. euro) faţă de nivelul de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe şi calculelor ZF.
 
Reducerea pierderilor a fost asumată de conducerea privată a companiei. Planul de management aprobat de consiliul de administraţie în luna martie anul trecut prevedea pierderi de 143 mil. lei anul trecut (32,5 mil. euro), 18 mil. lei (4 mil. euro) anul acesta, urmând ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, Tarom a încheiat anul trecut cu 247 milioane de euro, în creştere cu doar 3,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Echipa de ma­nageri privaţi nu a reuşit însă să atingă obiec­tivul asumat legat de creşterea traficului de pasageri. Compania a trans­portat anul trecut 2,1 milioane de pasageri, faţă de 2,19 milioane de persoane în 2012, deşi în planul de management apro­bat la începutul anului trecut conducerea exe­cutivă îşi asumase să ajungă la 2,3 milioane de pasageri.
 
WikiZF: Profilul companiei Compania Naţională de Transporturi Aeriene Tarom S.A.
 
Tarom este prima companie de stat la care a fost instituit management privat, în noiembrie 2012, însă această schimbare a adus mai multe turbulenţe la nivelul com­paniei. Christian Heinzmann ocupă poziţia de director general al companiei, pentru care primeşte un salariu net de 10.000 de euro pe lună.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau daniel.mircioiu@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.06.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
tarom
, management privat
, pierderi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide