ZF 24

Subventii de 50% la salarii timp doi ani pentru companiile care angajeaza someri

09.02.2009, 18:05 27

Companiile care angajeaza someri, unici intretinatori de familie, persoane cu varste de peste 50 de ani sau persoane cu handicat pot primi, timp de un an sau doi, subventii totale de 56 mil. euro din partea Comisiei Europene si a Guvernului.

"Vom subventiona timp de 12 luni jumatate din salariile noilor angajati care provin din randul somerilor ce nu si-au gasit un loc de munca in ultimele sase luni, precum si persoanelor care sunt unici intretinatori de familie sau care au depasit varsta de 50 de ani. Vor fi subventionate tot pentru aceeasi perioada si jumatate din salariile noilor angajati care provin din comunitati rome sau nu au studii medii si calificari care sa le dea sanse pe piata muncii", a declarat Marian Sarbu, ministrul Muncii. Sarbu a mai spus ca pentru angajarea celor care sunt in somaj de mai bine de doi ani, companiile vor primi subventi care sa acopere 75% din salarii, timp de 24 de luni.

Guvernul si CE lanseaza in martie o schema de ajutoare de stat in valoare totala de 133 mil. euro, suma disponibila in urmatorii doi ani, pentru a diminua efectele crizei asupra companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO