Surpriză: SIF Banat-Crişana a făcut profit în ianuarie cât în primele nouă luni ale anului trecut

14 feb 2014 Autor: Adrian Cojocar

SIF Banat-Crişana (SIF1) a raportat în luna ianuarie un profit net de 47,9 mil. lei, mai mare decât profitul înregistrat de societate în primele nouă luni ale anului 2013, care s-a cifrat la 36,1 mil. lei.

Câştigul realizat de societate în prima lună din acest an este o surpriză având în vedere că acesta reprezintă circa 60% din profitul pe tot anul trecut, de 80,2 mil. lei.

Activele gestionate de SIF Banat-Crişana au crescut de asemenea în ianuarie cu 0,93%, ajungând la 1,6 miliarde de lei.

Acţiunile SIF Banat-Crişana au pierdut astăzi 0,4% din valoare şi au închis şedinţa la un preţ de 1,356 lei/acţiune.

În prezent aceste titluri se tranzacţionează cu un discount de 53,7% din valoarea activului net unitar de la 31 ianuarie, de circa 2,92 lei/acţiune, cel mai mare discount dintre cele cinci SIF-uri.

Acţiunile SIF Moldova se tranzacţionează la un discount de 40% faţă de activul net unitar de la finele lunii ianuarie, cele ale SIF Transilvania la un discount de 37%, în timp ce acţiunile SIF Muntenia şi SIF Oltenia se tranzacţionează la discounturi de 30% şi respectiv 28,9%.

De la începutul anului acţiunile SIF Banat-Crişana au crescut cu 5%, iar indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia celor cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,7%.

 
Cuvinte cheie:
sif
, profit
, surpriza
, trecut
, crestere
, societate
, inregistrare
, profit net

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide