ZF 24

Tariceanu: Transhumanta nu este interzisa

06.02.2007, 15:48 18

Problema transhumanetei a fost determinata de reprezentantii unei instituti care, probabil, nu au studiat suficient prevederile in domeniu si au vorbit in necunostinta de cauza, a declarat, astazi, premierul Calin Popescu Tariceanu, precizand ca transhumanta nu este interzisa.

El a apreciat ca Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara (ANSVA) a determinat reactii care nu erau necesare, vorbind despre un astfel de subiect pe care nu l-a studiat in prealabil.

"In acelasi timp, trebuie sa respectam niste reguli. Intr-o tara europeana, nu ne putem imagina ca pe drumurile nationale sau autostrazi pot circula turme de oi", a spus Tariceanu.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA), Marian Avram, a anuntat, saptamana trecuta, ca transhumanta este considerata ilegala deoarece incalca "normele de bunastare animala si cele de transport", iar ciobanii care nu respecta regulile de pascut vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 3.000 lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO