ZF 24

Tinmar-Ind, companie cu afaceri de peste 300 mil. euro din comerţul cu energie, mai investeşte 44 mil. euro în parcuri solare

Tinmar-Ind, companie cu afaceri de peste 300 mil. euro...

Autor: Roxana Petrescu

06.05.2013, 13:20 1526

Tinmar-Ind, cea mai mare companie privată de comerţ cu energie în funcţie de cota de piaţă pe segmentul concurenţial, controlată de omul de afaceri din Câmpina Augustin Oancea, are în dezvoltare proiecte solare de circa 44 de milioane de euro, după ce a terminat investiţii în acest sector de 33 de milioane de euro.

“Din cei 50 MW de putere instalată în cele 6 parcuri fotovoltaice pe care compania noastră le deţine, pot să spun că am reuşit să finalizăm prima fază compusă din trei proiecte”, explică Augustin Oancea, proprietarul Tinmar-Ind. Compania a ajuns anul trecut la afaceri de 1,38 de miliarde de lei (peste 311 milioane de euro), nivel similar cu cel din 2011, în timp ce profitul net a crescut cu 40%, până la 30,1 milioane de lei (6,7 milioane de euro).

WikiZF: Profilul companiei Timar-Ind

Unul dintre parcurile solare finalziate este amplasat în comuna Arcani din Gorj. Un alt proiect de 18,5 MW, compus din două parcuri solare, unul de 10 MW şi altul de 8,5 MW, amplasat în comuna Bucşani din Giurgiu a fost finalizat complet pe partea de construcţie, fiind în curs de autorizare la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit informaţiilor din piaţă şi rapoartelor ANRE, investiţia într-un megawatt într-un proiect solar porneşte de la 1,3 mil. euro şi ajunge până la 1,8 mil. euro. Astfel, dacă se ia un preţ mediu de 1,55 de milioane de euro MW rezultă că până în acest monent Tinmar-Ind a finalizat proiecte solare de circa 33 de milioane de euro.

“În legatură cu a doua fază a proiectelor noastre şi anume încă trei parcuri însumând 28 MW de putere instalată, pot spune în acest moment că suntem încă în construcţie.

Estimez că toate aceste trei proiecte vor fi gata în cursul acestui an”, a mai spus Oancea.

Cei mai mari 5 clienţi ai companiei sunt în momentul de faţă grupul Mechel, grupul Interagro, Doosan IMGB, Automobile Dacia şi Kronospan.

Datele din raportul realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că Tinmar-Ind a avut anul trecut o cotă de piaţă de 5,81% pe segmentul concurenţial, fiind cel mai mare furnizor pe acest segment, după Electrica Furnizare, firmă de stat, care deţine o cotă de 11,83%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO