ZF 24

Titlurile Rompetrol continua aprecierea pe bursa la 17%. Indicele energetic urca cu 4,5%

09.02.2010, 13:43 20

Titlurile companiei petroliere Rompetrol Rafinare (RRC) continuala jumatatea sedintei aprecierea puternica inceputa in aceastadimineata, cu o crestere de peste 17,6%, la 0,0727 lei/actiune. Pefondul cresterii puternice a titlurilor Rompetrol, indiceleenergetic BET-NG inregistrat o apreciere de 4,5% fata de cotatia deluni, urcand aproape de pragul de 670 de puncte.

Cel mai mare rulaj din piata il inregistrau insa actiunile SIFOltenia (SIF5), de peste 3,8 mil. lei, titlurile socieatatiifinanciare urcand cu 1,3% fata de pretul de ieri. Cea mai mareapreciere la categoria societatilor financiare o inregistrau insatitlurile SIF Moldova (SIF2), care urcau cu aproape 3% pestereferinta.
Indicele de profil, BET-FI urca cu circa 2%, fiind foarte aproapede pragul rezistenta de 30.000 de puncte. Aprecierea sustinuta peSIF-uri vine pe fondul intrarii in dezbatere a propunerii demajorare a pragului de detinere in cadrul Comisiei de politicaeconomica din Camera Deputatilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO